top of page
sundhuset-yogaogmeditation.jpeg
Mindfulness Breathing Retreate

Søndags Retreate er en invitation til dig der ønsker at prioritere tid til dig selv, hvor du kan trække dig tilbage og give slip på hverdagen.

Vi mødes i et fællesskab præcise som vi er, med de tanker, følelser og emotioner der er tilstede i øjeblikket.

 

 

Under dette stilheds retreat har du mulighed for, at lære dig selv bedre at kende og at opnå en dybere indsigt og fortrolighed med dig selv. At finde vejen hjem!

I en tilstand af mindful-breathe-flow vil du opleve, at der midt i en problematik/et indre drama også findes en kerne af ukompliceret fred. Her får du mulighed for, i tillid til dig selv, at overgive dig til dit unikke jeg, den du er, og din egen iboende visdom.

 

Når du i mødet med dig selv er helt tilstede og med særlig opmærksomhed lytter indad, styrker du din indre ro og balance. 

 

Du opøver og bevarer din evne til til bevidst opmærksomhed på dig selv og din krop. 

 

 

Søndags retreatet består af 40 minutters breathing efterfulgt af en times guidede meditationer med dyb stilhed og koncentration. 

 

Herefter er der opsamling med refleksion og åbne spørgsmål.

 

Pause med kaffe og te.

 

Herefter en let Mindful yoga eller andet efter instruktørens valg.

Kurset er for alle der har interesse - erfaring er ikke en nødvendighed!

 

 

Tid 2 1/2 time

Pris  375,- kr. 

Vi tilbyder et yoga og meditations hus med mulighed for forbydelse og gøre noget godt for din krop og dit sind. 

Yoga er især godt da det aktiverer dit nervesystem og bringer balance mellem sympaticus (kamp/flugt) og parasymatisk (dit rolige nervesystem. 

Vi tilbyder forskellige former for yoga med forskellige instruktører. Vores hold er for alle uanset køn og niveau. Du er altid velkommen til at kontakte os for en prøvetime. 

Du kan også holde øje under event, hvor der vil blive slået op når der er workshops, retreats med mere. 

Mindfulness Breathing & Nervesystemet

Dit liv leves mellem to åndedrag- din første indånding og din sidste udånding.

 

 

Når du ikke trække vejret rigtigt snyder du dig selv for ekstra energi og overskud i hverdagen. 

De fleste mennesker er ikke særligt bevidste om, hvordan deres vejrtrækning er. 

Prøv engang at tænke over, hvornår du sidst har taget en dyb og rolig indånding....

 

Åndedrætskontrol er en tusinde år gammel visdom. 

Herfra og fra mindfulness meditation ved vi, hvordan vejrtrækningen er i tæt relation til din krop og dine tanker. Når vi bevidst arbejder med vores vejrtrækning har vi mulighed for, at ændre og styrke den tilstand vores krop og sind er i. 

Ligesom forskningen har bevist, at positive tanker kan påvirke vores hjerne, har forskningen også vist, at menneskets lunger kan trænes større.

 

Ved rent faktisk at kontrollere eller være bevidst om dit åndedræt, vil du få mere ilt rundt i kroppen, få mere energi til hver enkelt celle, have lettere ved at skille dig af med affaldstoffer samt få mere ro i dit nervesystem. Herved bliver du bedre til, at takle en stresset hverdag med de pres og uforudsete udfordringer der følger.

 

Det kan undres, at noget så naturligt som, at trække vejret ligge så fjernt for mange af os. Både dyr og børn trækker vejret helt ned i maven og udnytter dermed lungerne helt optimalt. Desværre har dagligdagens stress distanceret os fra naturen og fra vores egen krop, sådan at vi helt glemmer det naturlige, dybe og rolige åndedræt.

 

Ved at tage udgangspunkt i åndedræts teknikker arbejder vi udefra og ind- altså fra krop til sind. Det er nemlig helt enkelt og ukompliceret at koncentrerer sig om åndedrættet, uanset om man er ung, gammel, syg eller rask, fordi vi altid har åndedrættet i os. Vi taler i mindfulness om, at åndedrættet er vores anker til nuet. 

Når vi flytter vores opmærksomhed til åndedrættet optager det den samme opmærksomhedscenter i hjernen, som når vi har opmærksomheden på tankerne. 

 

Så når du lærer at have fokus på din vejrtrækning kan du altså mindske/stoppe din tankestrøm. 

Med evnen til at kunne få kroppen til at slappe af på kommando, kan du altså overvinde eller helt undgå stress, og kan du styrke den mentale kontrol og din selvtillid. 

 

Når du er bevidst om dit åndedræt vil nervesystemet med tiden blive finjusteret sådan, at din daglige ubevidste vejrtrækning automatisk bliver dybere og mere rolig - du optimere altså bare dit eget naturlige åndedræt. 

Det vil gavne dig uanset, hvad du beskæftiger dig med, da åndedrættet påvirker alle de fine nervetråde og dermed alle dine organer, dit hormonsystem, dit kredsløb og dine tanker. 

 

Desuden kan det have positiv indflydelse på søvn, fordøjelse, vægt,  muskelspændinger samt smerter. 

 

I mindfulness snakker vi om det indre barometer, som aldrig lyver. Åndedrættet er tæt forbundet med dine følelser og sladre om, hvordan du har det.

Ved at træne din evne til have opmærksomhed på dit åndedræt har du altså en fantastisk mulighed for, at mærke efter, hvordan du har det og selv undersøge de inderste kroge af dit sind. 

 

 

“når åndedrættet er roligt, eller uroligt, er sindet det også, og med det også yogien. 

Derfor skal åndedrættet kontrolleres” (Hatha Yoga Pradipika)

 

bottom of page