top of page

Terapi & Nervesystemet

Opdateret: 3. sep. 2022


Dit nervesystem har stor betydning for den måde du har det på. Og omvendt påvirkes det af de oplevede belastninger du har.


Dit nervesystem forsøger konstant, at sikre dig overlevelse. Det registerer og bearbejder konstant sanseindtryk fra dine ydre omgivelser og indefra din egen krop.


Vi har særligt fokus på det autonome nervesystem som består af dit kamp-flugt-frys system også kaldet dit aktive system. Når du påvirkes af pludselig stress eller belastning frigives der stresshormoner i din krop.

Hvor dit rolige system som sikrer, at din krop regenerere og samler nye ressoucer, når din Vagus nerve ellers ligger frit og kan fungere optimalt, vil mindske stress hormoner og øge acetylcholin, prolaktin, vasopressin, og oxytocin.


Vagus nerven spiller en stor rolle for dit rolige nervesystem. Den spiller en vigtig rolle for mange funktioner i din krop, som jeg ikke vil nævne her. Dog vil jeg nævne, at den løber igennem din vejrtrækningsmuskel, dit Diaphragme. Din vejrtrækningsmuskel vil ofte være spændt når du er stresset og trækker vejret overfladisk. Det har indflydelse på Vagus nerven og din krops evne til restitution og opbyggelse af nye ressoucer.

Til gengæld vil dybe vejrtrækninger, hvor du aktiverer dit Diaphragme stimulerer din Vagus.

Du kan sammenligne din vejrtrækning med en bølgende bevægelse. Har du svært ved at trække vejret rigtigt, kan du med fordel deltage på et mindfulness breath kursus.


Alt efter hvilket nervesystem der er dominerende, er der forskel på de hormoner der frigives i din krop. Man siger at hormoner er følelser og følelser er hormoner. Din hjerne omsætter altså tanker, oplevelser og handlinger til forskellige hormoner.


I terapien er det derfor naturligt, at vi har fokus på dine tanker, dine fysiske fornemmelser (i kroppen) dine følelser (emotioner) dine handlinger. Her igennem finder vi sammen ud af

hvor i din fortælling din drivkraft og styrke ligger. Alle dine ressoucer der gør dig til den du er. Præcis som du skal være.


Og du kan gå herfra med indre sindsro og en stærk identitetsfølelse.


Har du lyst til at vide mere er du velkommen til at kontakte mig.
20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page