top of page
Nervesystemets vigtighed

Uanset hvilken belastningsreaktion du har, reagere din krop på samme måde. Over tid opstår der en ubalance i nervesystemet som følge af en oplevet belastning. 

 

Vores autonome nervesystem - det rolige (parasympatiske) og det aktive -kamp/flugt (somatiske) nervesystem, er dagligt vekselnede. Fx er det rolige restituerende system aktivt når vi bevæger os langsomt, slapper af og når vi sover. 

Det sympatiske er aktivt når vi er aktive, når der er fare på færde enten udefra eller inde fra i form af smerter eller bekymrings tanker og følelser. Det er mega smart. Det øger vores vågenhed, effektivitet og vores overblik.

Men hvis vores stress system, vores kamp-flugt system, er aktivt hele tiden, får kroppen ikke tid til at restituere og lave opheling.

Vores kommando central i hjernen, hypothalamus, der blandt andet er med til at aktivere vores kamp-flugt nervesystem, hjælper til med at der frigives stresshormoner,  adrenalin, noradrenalin og kortisol i kroppen. Herved falder blandt andet niveauet af vores lykke hormon serotonin og du kan begynde at oplev at dit humør falder og du pludselig ikke kan overskue så meget og du bliver frustreret.  

Når der er ubalance i hormonerne kan du blandt andet opleve at have svært ved at sove, der kan komme andre fysiske symptomer og ligeledes påvirkes dine tanker også af dine "katestrofe hormoner" - vi kan kalde det for en" belastnings hormon kæde" som egentlig har den gode intention at sikre dig overlevelse. 

Gennem samtalen får du redskaber til at bryde kæden og blive fri af det der belaster dig.  

psykoterapeuthorsens.heic
Om Mig

Jeg er uddannet  NLP Psykoterapeut med speciale i neuro kommunikation. Desuden er jeg også manuel behandler med speciale i nervesystemet. 

Jeg tror på at alle rummer de ressoucer der skal til for at komme videre. Jeg hjælper dig med at finde dem frem og stå stærkere. 

Jeg glæder mig til at møde dig!

Vidste du det om dit nervesystem?

 

Når du trækker vejret som en bølgende bevægelse, hvor maven hæver sig på indåndingen og sænker sig ned mod rygsøjlen på din udånding, der aktiverer du din åndedrætsmuskel. Herved stimuleres din Vagus nerve, som er den nerve der styrer dit parasympatiske (rolige) nervesystem. Dette har en beroligende virkning på krop og sind da det parasympatiske nervesystem dæmper dine stress hormoner. 

Når du er stresset og ked af det aktiveres dit kamp-flugt-frys system. Det påvirker dine hormoner, dine tanker og følelser.

Få Hjælp

Oplever du, at du er mindre glad og ikke trives i bestemte sammenhænge? Har du svært ved at finde troen på dig selv eller tillid til andre? Har du mange tanker, manglende overskud og/ eller fysiske symptomer fra din krop? 

Få hjælp til at finde dine ressourcer og indre drivkraft. 

bottom of page