top of page
selvværd.jpg
Selvværd/ selvtillid

Selvværd og selvtillid hænger ofte sammen på den måde, at hvis selvtilliden får et knæk flere gange, kan det i sidste ende påvirke vores selvværd. 

 

Selvtillid dækker over de ydre kvaliteter, som kan ses af dig selv og af andre, det du er god til, kan præstere og har præsteret. Nogle mennesker får meget selvtillid ved at være gode til en bestemt ting, hvilket kan give en udstråling af sikkerhed og overskud.

 

Men fordi vi udstråler meget selvtillid er det ikke ens betydende med, at vi har det godt med os selv indeni. Det kan være vi ikke føler os noget værd som menneske, men at vi tror, vi kun er noget værd i en bestemt forbindelse.

 

Selvværd handler altså om de tanker du har om dig selv, at du er glad og tilfreds med hvem og hvad du er for andre uafhængigt af hvilke sammenhænge du er i, om det er familie, arbejde, skole mm. 

 

For nogle mennesker dukker tankerne om ikke at være god nok op, når vi oplever nederlag. Det er negative tanker der kører rundt i hovedet og giver en mistet tro på sig selv. Desværre er det sådan, at det kan fører til et utal af nederlag, fordi vores hjerne allerede forventer et nederlag inden vi går igang med en opgave -det kan være eksamen eller andet - hvilket får kroppen til at være i en stress lignende tilstand. 

 

Lavt selvværd kan give følger som angst, spiseforstyrelser, ensomhed, depression eller lignende. 

Gennem samtale

Jeg hjælper dig med at forstå dine overbevisninger og det du fortæller dig selv om dine egne evner og begrænsninger. 

 

Vi finder sammen ud af, hvor de stammer fra hvad det er for en startegi du engang har udviklet og hvilken positiv intention der ligger bag. 

Selvom dine relationer, dit netværk og dine omgivelser har indflydelse på dit selvværd, er det der har den største indflydelse på din selvværd faktisk dine tanker/ overbevisninger om dig selv. 

Når du har negative tanker og følelser påvirker det nervesystemet så der produceres stress hormoner i kroppen . Kropsholdning kan også blive påvirket og mere lukket. Dit nervesystem tror at dine omgivelser er farlige.  Dine glædes hormoner undertrykkes.  

Gennem samtale hjælper jeg dig med at finde dine ressourcer, så du kan få bygget din tillid til dig selv op igen.

Når du stoler på dig selv og dine indre ressourcer får du flere succesoplevelser og derigennem en bedre selvtillid og et bedre selvværd. - Og så er det jo også vigtigt at huske, at du gerne må lave fejl - ingen er fejlfri!

Find din indre drivkraft

Uanset hvilken udfordring, traume eller belastning, der udfordrer dig lige nu så har du ressourcerne indeni til at håndterer det. 

Det er måske ikke sådan du føler det lige nu? Men jeg hjælper dig til at finde dem. Du har nemlig flere ressourcer end du regner med. Gennem hele livet på godt og ondt har du skabt strategier til at komme igennem udfordringer. Når du lærer, at forstå dem finder du også din indre drivkraft. 

Gennem samtalen får du redskaber til, at forstå sammenhænge mellem dine strategier og måden du har det på.

Her er du unik med din egen fortælling og samtalen tager udgangspunkt i DIG.

Tag det første skridt. Gør dig fri af dem eller det, som påvirker DIT liv. Du har retten til livet og at Være dig, præcis lige så værdifuld som alle andre. 

Jeg tilbyder et fortroligt rum med nærvær og forståelse til voksne, unge & børn. 

 

Kærlig hilsen Helle 

psykoterapeuthorsens.heic
Om Mig

Jeg er uddannet  NLP Psykoterapeut med speciale i neuro kommunikation. Desuden er jeg også manuel behandler med speciale i nervesystemet. 

Jeg tror på at alle rummer de ressoucer der skal til for at komme videre. Jeg hjælper dig med at finde dem frem og stå stærkere. 

Jeg glæder mig til at møde dig!

Få Hjælp

Oplever du, at du er mindre glad og ikke trives i bestemte sammenhænge? Har du svært ved at finde troen på dig selv eller tillid til andre? Har du mange tanker, manglende overskud og/ eller fysiske symptomer fra din krop? 

Få hjælp til at finde dine ressourcer og indre drivkraft. 

bottom of page