top of page
psykoterapeuthorsens.heic
Stress forløb 

Jeg tilbyder dig et forløb af 6 uger, hvor vi vi mødes en gang om ugen a´ 2 1/2 time i en gruppe med 6 - 8 deltagere. På kurset vil der blive undervist i mindfulness, yoga og psykoeducation. 

Vi har et fortroligt rum, hvor du som deltager har mulighed for, at udveksle erfaringer med de andre deltagere om stress og udfordringer.

Samtidig med kurset tilbydes du 3 gange individuel terapi, hvor du har mulighed for at arbejde med netop de ting du synes der er svære for dig. Jeg har i afsluttende opgave til psykoterapeut skrevet opgave om mindfulness og psykoterapi. Det viste sig at gruppen der får individuelle samtaler sideløbende med mindfulness kurset klarer sig markant bedre. 

Forløbet koster 4950,- kr. 

Stress belastning & Nervesystemet

En belastningsreaktion er egentlig en ubalance i nervesystemet som følge af en akut belastning eller overbelastning over længere tid.. 

 

Vores autonome nervesystem - det rolige (parasympatiske) og det aktive -kamp/flugt (somatiske) nervesystem, er dagligt vekselnede. Fx er det rolige restituerende system aktivt når vi bevæger os langsomt, slapper af og når vi sover. 

Det sympatiske er aktivt når vi er aktive, når der er fare på færde enten udefra eller inde fra i form af smerter eller bekymrings tanker og følelser. 

Hvis vores stress system, vores kamp-flugt system, er aktivt hele tiden, får kroppen ikke tid til at restituere og lave opheling.

Vores kommando central i hjernen, hypothalamus, der blandt andet er med til at aktivere vores kamp-flugt nervesystem, hjælper til med at der frigives stresshormoner,  adrenalin, noradrenalin og kortisol i kroppen. Herved falder blandt andet niveauet af vores lykke hormon serotonin.

Når der er ubalance i hormonerne kan du blandt andet opleve at have svært ved at sove, der kan komme andre fysiske symptomer og ligeledes påvises dine tanker også af dine "katestrofe hormoner" - vi kan kalde det for en" belastnings hormon kæde" som egentlig har den gode intention at sikre dig overlevelse. 

Gennem samtalen får du redskaber til at bryde kæden og blive fri af det der belaster dig.  

Mindfulness 8 ugers forløb 

Jeg tilbyder dig et mindfulness (MBSR) forløb af 8 uger, hvor vi vi mødes en gang om ugen a´ 2 1/2 time i en gruppe med 8-10 deltagere.

På kurset vil undervisningen være en blanding af psykoeducation om nervesystemet, stress og mindfulness samt bestå af praktiske øvelser med yoga og meditation.  

Yoga & Meditation 

Vi tilbyder et yoga og meditations hus med mulighed for forbydelse og gøre noget godt for din krop og dit sind. 

Yoga er især godt da det aktiverer dit nervesystem og bringer balance mellem sympaticus (kamp/flugt) og parasymatisk (dit rolige nervesystem. 

Vi tilbyder forskellige former for yoga med forskellige instruktører. Vores hold er for alle uanset køn og niveau. Du er altid velkommen til at kontakte os for en prøvetime. 

sundhuset-yogaogmeditation.jpeg

Få Hjælp

Oplever du, at du er mindre glad og ikke trives i bestemte sammenhænge? Har du svært ved at finde troen på dig selv eller tillid til andre? Har du mange tanker, manglende overskud og/ eller fysiske symptomer fra din krop? 

Få hjælp til at finde dine ressourcer og indre drivkraft. 

bottom of page